Mojmira Pastorčić Biografija

Mojmira Pastorčić Biografija
Mojmira Pastorčić Biografija

Mojmira Pastorčić Biografija:- Mojmira Pastorčić, voditeljica i urednica emisije RTL Direkt, jučer je navečer održala neobičan prilog emisije. U Direktu se pojavila bez trunke šminke, što je iznenadilo publiku. Iako smo navikli viđati voditeljice koje su inače besprijekorno dotjerane, Mojmira je na kraju predstavljanja objasnila zašto se pojavila u prirodnom izdanju. S kolegom, sportskim novinarom Markom Vargekom, prije prekida veze bila je pet godina u vezi. Vargek je sada u vezi s redateljicom Arijom Rizvi, dok Mojmira svoj privatni život taji.

Ime Mojmire Pastorčić trenutno je iznimno guglano na internetu. Kako i ne bi kad su počele kružiti vijesti da jedno od najpoznatijih i najčuvanijih lica “RTL Direkta” prelazi na novu televiziju? Mojmira Pastorčić, 38-godišnja novinarka i urednica, odbacila je nagađanja da prelazi na TV Una. Pastorčić je u RTL Direktu zaposlen posljednje tri godine. Karijeru je započela kao spisateljica i reporterka, a sada je poznata po tome što je unijela vlastiti glas u emisiju koju je vodila.

Rad s Mojmirom Pastorčić istovremeno je izazovan i jednostavan. Neodlučno daje intervjue tiskovinama (osobito ako sadrže osobna pitanja), nema naviku višesatnom poziranju pred kamerama i ne odstupa od svog netipično ženstvenog smisla za odijevanje. No, kada se na to odluči – barem donekle – s voditeljicom i urednicom RTL Direkta sve ide kao po loju.

To je, vidjeli smo, temelj za šale i dosjetke o “hrvatskim i srpskim ujedinjenim nacionalistima”. Hrvatski su otoci očito prikazani kao da pripadaju Italiji, dok je Kosovo prikazano kao da pripada Srbiji – to za RTL ne predstavlja nikakvu poteškoću. Na kraju koncerta publici je objasnila zašto je ovoga puta otišla bez šminke. “Možda ste primijetili da se moj izgled malo promijenio u odnosu na prošlost. Danas je dan bez šminke. “Možda ne u Hrvatskoj, ali u nekim drugim zemljama, to je dan kada je važno biti prirodan, dan kada imate biti sretan kao ti, dan kada se osobnost cijeni više od tjelesne ljepote”, dodao je Pastorčić.

Nakon ljetnih godišnjih odmora, popularna RTL-ova emisija RTL Direkt, koju u prosjeku gleda oko 500.000 Hrvata, vratila se u ponedjeljak na televiziju. Mojmira Pastorčić obratila se okupljenima pred malim ekranima u uobičajenih 22:15, no program je završio daleko brže nego inače. Osim toga, izjavila je da su naslovili jednu epizodu više, što je dodatno zbunilo fanove koji su vjerovali da će se Direkt u budućnosti još skratiti.

Zagrebačkog gradonačelnika, koji joj je bio gost, delikatno je kritizirala teškoće u gradu, ali zna biti i oštra kad treba. No Makeup Day, odnosno dan bez šminke, obilježila je pojavivši se pred televizijskim kamerama bez šminke i poručivši publici: “Možda ste primijetili da danas izgledam malo drugačije. Danas je “Dan bez šminke”

Mojmira Pastorčić, voditeljica RTL Direkta, ugostila je voditeljicu bez šminke kako bi proslavila “Dan bez šminke” u svom programu. Možda ne u Hrvatskoj, ali u nekoliko drugih naroda to je dan kada se slavi prirodnost, dan kada se treba osjećati komotno tko jesi i dan kada se cijeni osobnost, a ne fizička privlačnost. Dan kada mane treba prigrliti, a ne skrivati. U ovoj konkretnoj emisiji sadržaj je važniji od izgleda. “Hvala na gledanju, pusa i pozdrav”, rekla je Mojmira u RTL Direktu.

Imamo značajan broj sljedbenika jer su nam stil i ideje drugačiji. Ljudima se sviđa činjenica da smo jedinstveni i da se bavimo temama koje ne mogu pronaći drugdje. I vijest je i nije vijest, duhovita i ozbiljna, dok pričamo o omikronu, baki Praset, predsjednici, beskućnicima, Ukrajini, uličnim muralima, kriptovalutama, potresu u Petrinji i kokainu u zagrebačkoj kanalizaciji. Zašto je nešto drugo superiornije i u čemu griješimo? Zanima nas društvo, kaže Mojmira Pastorčić, koja otkriva da će ‘novi’ Direkt pretrpjeti određene izmjene, ali napominje da bitne stvari, poput prepoznatljivog stila, ostaju iste.

Mojmira Pastorčić Biografija
Mojmira Pastorčić Biografija