Otokar Levaj Biografija

Otokar Levaj Biografija
Otokar Levaj Biografija

Otokar Levaj Biografija:- Poznati filmski, scenski i televizijski glumac Otokar Levaj rođen je u Zagrebu 17. travnja 1943. Dunja Bedenko bila je Otokarova i Levajeva prva mladenačka ljubav tijekom srednjoškolskih godina. Nakon toga su im se putevi razišli, a on je 1969. upoznao i oženio Elenu Hristovu. Ela je Otokarova kći s ovom opernom divom. Njegovi najzapaženiji nastupi bili su u hrvatskim filmovima i televizijskim emisijama “Duga mračna noć” “Smogovci” i “Ne daj se Floki”. Otokar Levaj se osim glumom okušao i u sinkronizaciji.

Popularnost Otokara Levaja proizlazi iz činjenice da potiče mlade talente te je nekoliko pojedinaca uveo u glumačko polje. Pokrenuo je karijere nekoliko ambicioznih izvođača i uvijek im je spreman pomoći. To njegovu slavu i bazu obožavatelja čini neusporedivom. Glumac Otokar Levaj poznat je po lijepom izgledu i snažnoj građi. Navodno je visok 1,7 metara. Glumio je u dva filma 1979.: “Novinar” i “Liberanovi”. Iste godine debitirao je na televiziji sa “Svjetionikom”.

Nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti 1977. zaposlio se u kazalištu Komedija. Levaj je radio i u kazalištu Komedija i u Zagrebačkom kazalištu mladih. Godine 1968. počeo se profesionalno baviti glumom, a 1969. dobio je svoju prvu filmsku ulogu u filmu “Bosonogi ratnici”. Tri godine kasnije pojavio se u filmu “Breme dokaza”, a 1975. utjelovio je Maksa u filmu ” Kuća” Brak je trajao osam godina, nakon čega je upoznao kostimografkinju i akademsku slikaricu Rutu Kneevi, s kojom je proveo sljedećih trideset godina života do njezine smrti.

Prije njezine smrti 2006. godine, Otokar Levaj se zakonski vjenčao s Rutom. Ruta Kneevi umrla je od Alzheimerove bolesti, a Otokar, koji je s njom proveo više od trideset godina, duboko je pogođen njezinom smrću. Kada je otkrila da je teško bolesna i da nema liječenja, rekla mu je da ne želi da bude sam nakon njezine smrti. Otokar je priznao Marka kao sina iz braka s Rutom, a s njom je dobio i Marina.

Otokar Levaj I u starijim godinama francuska glumica Filipinka Leroy-Beaulieu pokazuje da je u usponu: mršava je. U Kidu, novoj domaćoj seriji koja se premijerno prikazuje 2022., svi glumci i likovi živjeli su u opasnom susjedstvu. Oni se bave kriminalom na svakom koraku. Gdje možete pronaći pomoć, s obzirom na vjerojatnost da su policajci Los Angelesa članovi bande? Bila je među najpoznatijim televizijskim licima.

Nakon toga, 1980. godine, glumio je u filmu “Judith”, a iste godine se pojavio iu “Stop at the Machine”. Iduće godine sudjeluje u “Poglavlju iz života Augusta Enoe”, a 1982. pojavljuje se u “Šuštanaru”. Te godine počinje kao Perin trener u renomiranoj hrvatskoj televizijskoj seriji “Smogovci” koja se emitirala do 1986. Godine 1983. , nastupa kao šminker u “SPUK-u”, a dvije godine kasnije glumi u “Horvatovom izboru”. Također 1985. pojavljuje se na televiziji u “Inspektor Vinko” i “Ne daj se Floki”. u kojoj je portretirao susjeda Drageca.

Godine 2001. glumio je odvjetnika u filmu “Je li jasno, prijatelju?” a pojavio se i u “Posjeljnoj volji” iste godine. Godine 2004. glumio je bolničara i Horvatičeka u filmovima “Duga mračna noć” i “Slučajni suputnik”. Iste je godine posudio glas ujaku Maxu u filmu “Kralj lavova 3: Hakuna Matata”. Godinu dana kasnije utjelovio je naratora u filmu “Jutro poslije” i svećenika u filmu “Ljubav u dvorištu”. 2007. reprizirao je svoju ulogu svećenika, ali ovoga puta u televizijskoj seriji “Obični ljudi” i seriji “Ponos Ratkajevih”

Florida je, prema riječima Otokara Levaja, sasvim drugačije i daleko sigurnije mjesto za život od ostatka Sjedinjenih Država. Kako bi se preselio na Floridu, morao je proći niz zdravstvenih pregleda svakih šest mjeseci. Srećom, od majke je naslijedio zdrave gene, pa sa svojih 76 godina nema zdravstvenih problema. Od najboljih hrvatskih glumica Pavla Vuisija izdvaja Lelu Margiti, Zrinku Cvitei, Almu Pricu, pokojnu Mariju Kohn i Nelu Erinik. , Fabijan ovagovi, te daleko najbolji Pero Kvrgi kao najbolji glumci, te Boris Buzani kao najvei glumac zavodnik.

Nedavno je glumac Otokar Levaj utjelovio brata gospodina Fulira u HRT-ovoj seriji Dnevnik velikog Perice, a zbog snimanja ove serije početkom prošle godine Levaj je iz svog doma na Floridi sa suprugom Dunjom Bedenko otputovao u Zagreb, gdje se zarazio pandemijom koronavirusa. Levaj se sada vratio na Floridu, gdje je na svoj 78. rođendan dobio američko državljanstvo, iako procedura nije išla po planu.

Otokar Levaj Biografija
Otokar Levaj Biografija