Rossana Dinamarca Familj

Rossana Dinamarca Familj
Rossana Dinamarca Familj

Rossana Dinamarca Familj: Jonas Sjöstedt uppgav på onsdagen att han inte skulle söka omval som partiordförande och kommer därför att avgå vid Vänsterpartiets möte i slutet av maj.

Den tidigare parlamentsledamoten Rossana Dinamarca, som också var vice ordförande i Vänsterpartiets styrelse, har ofta refererats.

Alla är ledsna över Rossana Dinamarcas avgång, både inom och utan vänsterpartiet.

  • Jag gillar politik, så det här var ett tufft val. Jag är glad över vad jag har åstadkommit i vänsterpartiet och det förtroende jag har fått, men jag kan försäkra er om att jag kommer att fortsätta arbeta för ett rättvist och rättvist samhälle för alla, var jag än är.

Det började med ett vänsterpartist kommunistiskt sommarläger på Nicaraguanska kriget. Rossana Dinamarca, 9, fördes dit av sina kommunistiska föräldrar och sköts i hjärtat. Det fanns barnsoldater i kriget. Hon hälsades med sval hand när hon försökte hantera skolfrågor.

Rossana Dinamarca Familj
Rossana Dinamarca Familj
  • Då blev jag politisk.

Hennes metallkedja med ordet “Fatta” runt halsen, 31 år senare, är för samtyckslagar.

  • Jag är fortfarande varm.

Att växa upp i Trollhättans miljonprogramregion Kronogrden med föräldrar som var Saab -biltillverkare förklarar engagemanget.

Rossana Dinamarca Familj
  • De sa aldrig att du är ett barn och förstår inte. Det gjorde de alltid. Och de sa aldrig nej till mina resor. aldrig! De ville att jag skulle studera och växa. Det förstärkte mitt självförtroende. Jag är mycket tacksam för chansen. Du kan inte bli förlovad utan att se saker.

Rossana Dinamarca engagerade sig i politik vid 9 års ålder eller kanske tidigare. Som flyktingunge formade sådana händelser min familj och gjorde mig medveten om hur orättvis världen och Sverige är. Vi tittade på New Day hemma och såg en annons för ett Nicaraguanskt sommarläger för barn.

2012 slog Jonas Sjöstedt Danmark för ordförandeskapet. Danmark tjänstgjorde i parlamentet från 2002 till 2018, då hon meddelade sin pensionering.